pans especials forn franquesa 11
16
Ago

Els pans especials, un aliment saludable i nutricional

El pa està de moda, o més ben dit els pans, i s’ha convertit en quelcom més que un acompanyant dels àpats per passar-ne a ser protagonista en molts casos. El sector ha innovat molt els últims anys i ha diversificat l’oferta per arribar a un públic molt ampli. A Forn Franquesa no ens hem volgut quedar enrere en aquesta revolució i hem treballat per adaptar-nos a la demanda d’un consumidor que busca qualitat alhora que sabor i salut

Pa especial forn franqueses

Un dels nostres pans especials de xia.

La innovació ha arribat sobretot de la mà dels pans especials, és a dir, que s’elaboren amb diferents tipus de farines i cereals destinats a satisfer els gustos d’un públic que els tria com una alternativa als pans tradicionals, en molts casos, per motius nutricionals i de salut. Parlem, per exemple, del pa d’espelta que, nosaltres elaborem amb farina integral d’espelta, i que és molt gustós i nutritiu. O bé el de xia, una planta herbàcia de Mèxic, Guatemala i Nicaragua que aporta molt Omega 3 i que, en el nostre cas, presentem amb cereals per fora. Un altre dels més populars és el pa de sègol, cuit amb farina de sègol i que ens agrada arrebossar amb pipes. Alguns d’aquests pans són per als al·lèrgics al blat, com el de blat de moro, elaborat amb farina de blat de moro i que porta granes d’aquesta planta per dins. Molt aconsellable per acompanyar amb formatge.

Auténtic pa de pagés de Perafita

Autèntic pa de pagès de Perafita.

Però, no podem obviar que malgrat aquesta competència, els pans tradicionals segueixen sent els favorits de molts consumidors i dels nostres clients. El pa de pagès, posem per cas, continua mantenint la popularitat i compta amb un públic fidel que el tria pel sabor i perquè, en tenir la crosta gruixuda, es conserva més dies. Nosaltres l’elaborem amb forn de pedra refractari i el deixem reposar damunt de la llosa. Als tamanys habituals de mig, un i dos quilos també en fem, per encàrrec, de quatre i vuit quilos que són sobretot per a celebracions i fires. A qui no li agradi amb tanta crosta, també pot demanar un pa rodó.

També hi ha qui prefereix el pa de barra, un format que té tanta o més tirada que el rodó i, a més, ofereix un amplíssim ventall de possibilitats en funció del tamany i de l’elaboració. Així, podem demanar des d’una barra rústica, que té més crosta i una engruna més fosca fins, a casa nostra, una barra perafitenca, de recepta pròpia i que fem amb farina del Lluçanès i fermentació a la pedra, amb molt èxit. A la llista hi podem afegir molts altres noms com la baguette, la barreta, el pa de coca, la barreta de viena, la xapata, etc.

L’oferta de pans creix any rere any -també la que oferim a Forn Franquesa- i, afortunadament, augmenta també l’interès del consumidor en aquest producte que s’ha revaloritzat.

Deixar un comentari

El email introduït no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

Es poden utilitzar les etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>