Perafita, el poble de la coca més bona del món

DSC_0274wL’origen de l’elaboració artesanal de les nostres coques el trobem al poble de Perafita. Es tracta d’un municipi situat al cor del Lluçanès (Osona), amb un entorn rural excepcional, ideal per desconnectar de la rutina de les grans ciutats. El nom del poble prové del llatí ‘Pedra Ficta’, és a dir pedra col·locada a un indret per indicar la terminació d’un territori. Per tant, això fa pensar que antigament existia un megàlit o pedra que s’aprofitava per delimitar el poble.

Pel que fa la història del poble, les primeres documentacions sobre la seva existència daten de l’any 909. Tanmateix, no és fins l’any 1300 que el municipi es va començar a aglutinar al voltant de l’església romànica de Sant Pere i es va anar convertint en un nucli comercial i artesanal.

Avui dia, Perafita és un poble amb 350 habitants, petit però amb encant, i sobretot amb unes atraccions turístiques indiscutibles. A més de ser famós per les seves coques, el poble té monuments de gran interès, com ara l’església de Sant Pere, d’estil barroc, la capella de Santa Margarida de Vilaltella, d’origen romànic, i el Castell o Castellnou, que data de principis del segle XX i que està construït on anteriorment hi havia una antiga masia.

T’agradaria venir a passar un cap de setmana a Perafita i gaudir d’uns dies de tranquil·litat amb la parella? A Ca l’Estamenya tenim uns allotjaments rurals situats just al mig del poble. Tingues clar que, si vens no te’n penediràs!

Deixar un comentari

El email introduït no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

Es poden utilitzar les etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>