Entrevistem Elisabet Franquesa, responsable del Forn Franquesa i Coques de Perafita

elisabetL’Elisabet Franquesa és actualment la responsable del Forn Franquesa i de Coques de Perafita. És la tercera generació de la família Franquesa, forners artesans des del 1952, quan es va fundar el forn. Coques de Perafita és un negoci familiar que ha sabut mantenir la qualitat dels seus productes gràcies a la capacitat de conservar la manera artesanal i tradicional de treballar empleada pels qui ara fa 70 anys van posar en marxa la valenta empresa d’elaborar coques i altres productes de forner i que avui segueixen sent igual de deliciosos. Monmar Comunicació ha fet una entrevista a l’Elisabet que reproduim a continuació.

Quines coques ven més Forn Franquesa?

Per excel.lència la coca de forner i la d’anís llarga, així com i la coca farcida de xocolata, les coques d’ou amb crema o fruites, atmelles i cabell d’àngel.

Què distingeixen les Coques de Perafita?

El seu gust especial de sempre.. amb anís i cuites a la pala al forn de llenya,, el seu procès artesà i qualitat fan que siguin coques impossibles de resistir-se al paladar.

En feu de més petites, de 200 grams com algunes pastisseries i empreses artesanes per la crisi?

Sí. En tenim unes de mantega i anís de petites que es venen molt bé, a  2 € la unitat.

Com ha evolucionat la tradició de menjar coca per Sant Joan?

Creiem que és una tradició que mai es perdrà. Ans el contrari amb els anys té més adeptes i tot i la crisi qui més qui menys menja coca aquesta nit tan màgica.

Què voleu aconseguir amb la creació de la marca Coques de Perafita, el blog i un pàgina de Facebook?

Fidelitzar els clients i informar-los de què fem i com treballem, així com comunicar productes nous que elaborem, on serem presents a les fires i mercats, etc.

Malgrat la crisi, la gent segueix responent a tradicions com la de Sant Joan?

Sí. Estem tenint igual o més encàrrecs que en anys anteriors. El que passa és que hi ha una part de demanda de coques més petites.

Serà el primer Sant Joan de la primera botiga que vàreu obrir a Barcelona. Qué espereu del públic barceloní?

Gràcies a la botiga de Barcelona, molts clients barcelonins i del barri ens estan fent encàrrecs per primera vegada. Per tant, estem captant nous clients que ens estan expressant la seva confiança.

 És l’època de màxima demanda de l’any pel que fa a coques?

Sí, se’ns dubte.. són dies de molta feina.. !Però contents de servir als nostres clients unes coques bonissimes!

Deixar un comentari

El email introduït no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

Es poden utilitzar les etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>