Per Sant Joan, l’autèntica coca és de Perafita!

Coca 2Si hi ha alguna cosa imprescindible a la revetlla de Sant Joan, a més dels petards i el cava, és la coca. Però no val qualsevol coca, perquè l’autèntica i la més bona és la tradicional Coca de Perafita. Els del Forn Franquesa ho sabem prou bé, ja que amb l’arribada de Sant Joan, a l’obrador que aquesta petita empresa familiar té a Perafita, al Lluçanès, s’hi treballa sense descans.

Tot i que al Forn Franquesa venem coques tot l’any –recentment hem obert el primer establiment a Barcelona- quan comença el mes de juny els encàrrecs es multipliquen i a l’empresa hem d’ampliar la plantilla si vol donar resposta a la demanda generada des d’arreu de Catalunya.

Aquest any, a més, Coques de Perafita ha creat per primera vegada una caixa amb un disseny exclusiu per Sant Joan. Hem volugut ornamentar la caixa amb un packaging de colors vius i alegres que transmetin l’ambient festiu i la rauxa que vivim tots els catalans la nit més curta de l’any.

L’elevada qualitat de les Coques de Perafita obeeix a l’acurat procés artesanal amb què són elaborades. Cuites al forn amb llenya de pi, els mestres forners segueixen a l’actualitat la mateixa tècnica que la primera generació de forners que el 1952 va començar a elaborar les Coques de Perafita al petit obrador del Lluçanès.

És aquest tractament artesanal el que permet que les coques tinguin una textura melosa i un sabor exquisit. Al Forn Franquesa treballen amb productes de proximitat, sense intermediaris, i són, per aquest motiu, referents de qualitat i artesania al país.

Així doncs, per celebrar la nit més festiva i més popular de Catalunya, l’autèntica coca de Sant Joan es fa a Perafita. L’empresa elabora durant tot l’any diferents tipus de coques – coca de forner, sucre i anís, de xocolata, de vidre, d’atmetlles…-, però per fer l’autèntica coca de Sant Joan, compra als productors locals la millor fruita confitada, crema i pinyons, per mantenir els estàndards de màxima qualitat.

El resultat és una coca esponjosa, de sabor deliciós i textura exquisida. Ja ho sabeu, per Sant Joan, l’autèntica coca és de Perafita!

 

Deixar un comentari

El email introduït no serà publicat. Els camps obligatoris estàn marcats amb *

Es poden utilitzar les etiquetes HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>